Vrijstaat Gent

Vrijstaat Gent

Kinderboerderij

Van mei tot eind september is onze boerderij open voor het publiek. Dan zijn we de diervriendelijke kinderboerderij Mekkerland.

Op woensdagen van 14u tot 18u,
Op zaterdagen van 14u tot 21u,
Op zondagen van 14u tot 18u.

Foto: Dries Hoornaert.

Diervriendelijkheid is voor ons ontzettend belangrijk. Dat betekent dat wij alles in het werk stellen voor het welzijn en welbevinden van onze dieren. Dieren op onze kinderboerderij worden niet gebruikt voor consumptie, er wordt niet gekweekt, geslacht of gemolken. Op de boerderij worden uit respect voor het algemene dierenwelzijn ook geen dierlijke producten gebruikt.

Algemeen dierenwelzijn dragen wij uit naar al onze deelnemers, vrijwilligers en naar het publiek van onze kinderboerderij.

Daarnaast organiseren wij educatieve momenten rond dierenwelzijn voor scholen en organisaties.

Foto: Dries Hoornaert.

In onze zomerbar verkopen wij niet-alcoholische, biologische en diervriendelijke producten: thee, koffie, drankjes, sapjes, fruit, chips en ijsjes. De zomerbar wordt uitgebaat door vrijwilligers van Vrijstaat Gent en buurtbewoners.

De mensen die actief zijn op onze zorgboerderij worden ook zachtjes toegeleid naar de activiteiten op de kinderboerderij, als ze dat willen.

Mekkerland is een speelplaats voor kinderen, waarbij de focus ligt op ontdekken en beleven. Daarom kiezen we ervoor om het aantal “speeltuigen” zo beperkt mogelijk te houden: we willen de kinderen zoveel mogelijk stimuleren om zelf op ontdekking te gaan. Daarom voorzien we verschillende natuurlijke materialen op het terrein, waarmee de kinderen op eigen initiatief mee aan de slag kunnen. Wij kiezen bewust voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen en een zo natuurlijk mogelijk ogende en aanvoelende omgeving.

Foto: Dries Hoornaert.

Op Mekkerland zijn er de hele zomer door feestjes, workshops en zomerkampen.

Meer informatie over onze kinderboerderij op de website van Mekkerland.